Procedure 

Bij een besluit voor een knieprothese gaat u niet over één nacht ijs. In deze oriëntatiefase staan we te allen tijde voor u klaar om uw vragen en onzekerheden te beantwoorden. Dat kan fysiek maar ook via videobellen of een online sessie.

Hieronder vindt u kort en bondig alle stappen:

1. Informatie

U bent op zoek naar alle mogelijkheden voor een knieprothese. Wellicht heeft u vragen over de Conformis knieprothese. U kunt dan rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij informeren u graag zo persoonlijk mogelijk. U krijgt alle informatie en wij beantwoorden uw vragen, zodat u vervolgens de juiste beslissing kunt nemen.

2. Afspraak

Voor de beoordeling van uw knieklachten kunt u een afspraak maken in het ACIBADEM International medical center in Amsterdam of CortoClinics in Schijndel. U heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

3. Onderzoek

Na een uitgebreid onderzoek stelt de orthopedisch chirurg een diagnose en een behandelplan voor u op. U hoort of u inderdaad in aanmerking komt voor een knieprothese.

4. Scan

Mocht u gebruik willen maken van de Conformis technologie en knieprothese, dan wordt er een CT-scan gemaakt van uw knie. Deze wordt opgestuurd naar het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Daar wordt uw 100% op maat gemaakte knie ontwikkeld samen met het speciale instrumentarium, eveneens op uw maat gemaakt. Uw prothese en het bijbehorende instrumentarium worden naar Nederland verzonden. De kliniek plant met u de operatiedag in en begeleidt u bij de nazorg.

Klinieken

Acibadem

Acibadem International Medical Center in Amsterdam is de eerste kliniek in Nederland die de Conform knieprothese plaatst. De orthopedische chirurgen dr. B. Pijnenburg, dr. R. Saouti en dr. H. Frejlach hebben inmiddels ruime ervaring met het plaatsen van de Conformis knieprotheses.

De Acibadem Healthcare Group biedt de hoogste kwaliteit diagnose en behandeling in een comfortabele, veilige en patiëntgerichte omgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste en beste medische technologieën. Op internationaal niveau werkt het medisch centrum samen met alle ziekenhuizen in de Acibademgroep, zodat meer complexe onderzoeken en behandelingen kunnen worden aangeboden.

CortoClinics

Inmiddels voert ook CortoClinics in Schijndel knieoperaties met de Conformis knieprothese uit. De orthopedische chirurg is dr. N. Kort, voorheen werkzaam in het Acibadem.

CortoClinics is de eerste orthopedische kliniek in Europa die zich uitsluitend richt op heup- en knieartrose. Dat betekent expertise. Zij hebben kennis van de nieuwste ontwikkelingen en technologie, en maken daar gebruik van om tot de beste behandelingen te komen.