Ervaring Dhr. Schuitemaker

Ruud Schuitemaker heeft het 30 jaar ‘volgehouden’ met artrose in zijn knie. Na zijn Conformis knieprothese kan de heer Schuitemaker nu weer tennissen. We vragen hem naar zijn ervaringen.

Wanneer kwam het moment dat u besloot om voor een knieprothese te kiezen?

“Begin augustus 2021 tijdens een vakantie op Terschelling kreeg ik de trappers van mijn fiets nauwelijks meer rond en ging zelfs het wandelen moeilijk vanwege wéér een ontsteking in mijn linker artroseknie. De knie heeft het dankzij oefenen, op gewicht blijven, fietsen, wandelen en tennissen op gravel 30 jaar ‘volgehouden’. Ik ben 66. Nu was de grens voor mij bereikt en – niet onbelangrijk – had ik er tijd voor. Mijn Fysiotherapiepraktijk te Amsterdam heb ik 1 januari 2021 volledig overgedragen aan mijn jonge compagnon Rik van Schaik. Ik werk daar nu nog 2 dagen heerlijk in loondienst. Wij werken al vele jaren zeer fijn en constructief samen met Dr. Bas Pijnenburg (ook al ruim vóór zijn Acibadem tijd) op het gebied van pre- en postoperatieve knie- en heuprevalidatie. De keuze voor een orthopeed was dus niet moeilijk”.

Hoe kwam u tot de keuze voor de Conformis knie?

“Vijf jaar geleden werd ik tijdens een competitieronde in het dubbelspel verslagen door iemand die in de VS één van de eerste Conformis knieën had gekregen. Omdat hij er na 6 maanden al zo enthousiast over was en als een hinde over de baan vloog, heb ik het merk goed in mijn oren geknoopt. Aangezien ten opzichte van de conventionele knieprothese veel bot en de achterste kruisband (hierin bevinden zich veel mechanosensoren!) worden gespaard, leek mij de prognose voor optimaal herstel en weer lekker handig bewegen met de Conformis prothese veel beter!”

Wat is uw ervaring met het Acibadem?

“Mijn ervaring met Acibadem was in alle opzichten heel er goed. Lekker alles vlot achter elkaar gepland en deskundig, vriendelijk personeel. Alleen het ‘diner’ was wat teleurstellend.”

Hoe verliep de operatie?

“Binnen een uur was het gefikst. Na een paar uur stond ik naast mijn bed met krukken. ’s Avonds liep ik op de gang en heb ik lekker Nederland-Turkije gekeken (7 september 2021, topwedstrijd). De volgende ochtend om 10 uur kon ik alweer naar huis.”

Hoe gaat het nu met u?

“Het gaat supergoedIk ben nu precies 6 maanden verder en kan echt alles weer. De ‘handigheid’ op de tennisbaan zal het komende half jaar alleen nog maar toenemen. Strekken gaat 100%. Buigen 95%. Maar… ik heb geen pijn meer en ook geen dikke knie meer na een partij tennis!”

“Het gaat supergoedIk ben nu precies 6 maanden verder en kan echt alles weer”
  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!