Ervaring Dhr. Reuver 

De heer Reuver is één van de eerste patiënten in Nederland met een op maat gemaakte knieprothese van Conformis. We vragen hem naar zijn ervaringen.

Wanneer kwam het moment dat u besloot om voor een knieprothese te kiezen?

“Meer dan 10 jaar ervaar ik al pijn. De laatste drie jaar liep ik met een aangemeten brace uit de motorsport, waardoor de pijn overdag iets verlicht werd. Als ik ’s nachts bijvoorbeeld een sanitaire stop moest maken, dan had ik minimaal drie minuten nodig voordat ik weer op mijn been kon staan. Het was schuifelen over de gang, dat kostte mij veel tijd en inspanning. Mijn leven werd door pijn- en de beperkte mobiliteit danig beïnvloed dat het tijd was de keuze te maken.”

Hoe kwam u tot de keuze voor de Conformis knie?

“Eigenlijk zag ik er best wel tegenop. Je hoort namelijk veel verschillende verhalen over het herstel na de operatie. Ze maken botten helemaal vrij en zetten er een totaal nieuwe prothese in. Bij een op maat gemaakte knie gaat dat anders en wordt bestaand bot driedimensionaal gescand en op basis daarvan alleen het hoognodige vervangen. Dit is wat mij heel erg aansprak. Mijn technische achtergrond, Ik ben een techneut met een werktuigbouwkundige achtergrond, heeft zeer zeker een grote rol gespeeld in mijn besluitvorming.

Gelukkig heb ik een neef, die ook orthopedisch chirurg is. Hij had het over de ‘Oxford Hemi’. Dit was voor mij al een optie, omdat het een deel knie is. Die knie was echter in mijn ogen technisch niet genoeg dekkend. Hierna heb ik veel research gedaan en zag ik dat Acibadem IMC het enige centrum is, waar sinds dit jaar op maat gemaakte knieprothesen (Conformis) worden geplaatst. Ongeacht of het wel of niet vergoed werd, was dat voor mij helemaal geen thema. Dat zou wat mij betreft ook geen thema mogen zijn. Ik heb direct gebeld en een afspraak ingepland bij een orthopedisch chirurg.”

Wat is uw ervaring met het Acibadem?

“Aan de manier waarop ik liep zag de orthopedisch chirurg tijdens het eerste bezoek niet meteen dat ik een knieprothese nodig had. Mijn ‘loopje’ kon ik goed camoufleren. Hij zei letterlijk: dat zullen wij wel even samen gaan bekijken. Nadat er foto’s waren gemaakt van mijn knie, was er geen enkele discussie en was meteen duidelijk dat ik een prothese nodig had.

De afstand, ruim 2 uur rijden, is voor mij geen enkele belemmering geweest. Tijdens het eerste consult had ik meteen het gevoel dat ik uitgebreid met de dokter kon nadenken over de behandeling en hoe het allemaal het beste aansloot op mijn wensen. Ik heb altijd goed contact gehad met de dokter; er was gelijk een klik. Dat is voor mij belangrijk.”

Hoe verliep de operatie?

“De chirurg wist voor de operatie al precies hoe mijn knie er van binnenuit zou zien en wat hij zou tegenkomen. De operatie verliep probleemloos. Ik kreeg na afloop de ‘inbouwpapieren’ die de chirurg heeft gebruikt om mijn knie te plaatsen. Er stond zelfs een afbeelding op van een mal en een zaag! Degene die dit heeft bedacht, heeft echt verstand van techniek!”

Hoe gaat het nu met u?

“Mijn operatie is nu precies acht weken geleden. Ik ben nu 58 jaar en altijd heel erg sportief geweest. Altijd druk aan het werk en buiten bezig. Doordat ik gespierd ben, was op krukken lopen voor mij geen enkel probleem. Met de krukken kon ik moeiteloos trappenlopen. Na vier weken liep ik met één kruk en na zes weken ben ik zonder krukken gaan lopen. De pijn is er nog wel, alleen is het anders. Voor de operatie was het gewrichtspijn met uitstraling naar boven en beneden. Wat ik nu voel is herstelpijn. Voor de operatie kon ik nog geen halve kilometer lopen, dat kan ik nu al met gemak. Als ik het in percentages pijnvrij bewegen zou uitdrukken, ben ik van 20% terug naar 95%. Na ruim tien jaar lang iedere dag met pijn rondgelopen te hebben Is dat nu opgelost.”

Zijn andere knie hoopt de heer Reuver nog ruim vijf jaar uit te kunnen stellen. Het wordt dan absoluut weer een Conformis knie, dat weet hij zeker.

“Als ik het in percentages pijnvrij bewegen zou uitdrukken, ben ik van 20% terug naar 95%”
  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!