Ervaring Dhr. Preeker 

Pieter Preeker heeft twee nieuwe Conformis knieën gekregen en mag weer voorzichtig op de ski’s staan.

Wanneer kwam het moment dat u besloot om voor een knieprothese te kiezen?

“Ongeveer 12 jaar geleden kreeg ik de diagnose ‘u heeft 2 nieuwe knieën nodig, maar u bent eigenlijk nog te jong’. Na 3 kijkoperaties aan beide knieën en het laatste jaar met teveel pijnstilling, kon ik vervanging van mijn knieën niet langer uitstellen.”

Hoe kwam u tot de keuze voor de Conformis knie?

“Ik heb al deze tijd de ontwikkelingen van de knieprothese gevolgd, en gehoopt op een behandeling die bijvoorbeeld mijn kraakbeen zou kunnen herstellen. Uit de literatuur blijkt dat bij een normale prothese ongeveer 80% van de patiënten tevreden is met deze prothese. Aangezien skiën mijn hobby is (5 a 6 weken per seizoen) en ik dit graag zou willen blijven doen, ben ik blijven zoeken naar een beter alternatief. Ik kwam toen uit op de Conformis knie en het verhaal van de heer Burton dat hij na 3 weken weer op zijn snowboard de berg afging. Dit sprak mij zo aan dat ik contact opgenomen heb met de importeur van Conformis en heb gesproken met de heer Puyt.”

Wat is uw ervaring met het Acibadem?

“Nadat ik nog meer overtuigd raakte van de meerwaarde (voor mij) van de Conformis knie heb ik contact gezocht met het Acibadem medisch centrum. Het ziekenhuis dat de heer Puyt voorstelde. Daar lag ik betrekkelijk snel op de OK voor een nieuwe heup (die was het slechts er aan toe). Daarna moest ik wachten op de bestelling en productie van mijn Conformis knieën. Het Acibadem informeerde mij dat het mogelijk was om twee knieën tegelijk te vervangen. Aangezien ik van beide knieën evenveel last had, heb ik daarvoor gekozen. Ik heb het Acibadem ervaren als een fijn ziekenhuis waar je heel snel geholpen wordt met zeer kundig personeel.”

Hoe verliep de operatie?

“De operatie duurde ongeveer 2,5 uur en verliep voorspoedig. Dr Pijnenburg is een zeer capabele arts die zijn uitstekende beoordeling op de zorgzoeker meer dan waar maakt. Ook de operatie assistent, de heer Puyt, heeft in deze functie zijn steentje bijgedragen. Ik was verdoofd met alleen een ruggenprik en heb daardoor de gehele operatie live meegemaakt.

Een paar uur na de operatie liep ik (met krukken) op mijn benen met de nieuwe knieën door mijn kamer! Het voelde alsof mijn voeten voor het eerst vlak op de grond stonden. Ik heb namelijk de laatste jaren met corrigerende zooltjes in mijn schoenen gelopen om de stand van mijn knieën te corrigeren. Na 5 dagen liep ik buiten (zonder krukken of rollator) en met alleen paracetamol als pijnstilling. Omdat ook mijn knieschijven gedeeltelijk zijn vervangen, was het enige probleem om vanuit zit te gaan staan. Ik moest mij met behulp van mijn armen omhoog duwen. De wonden over mijn knieën zullen ongetwijfeld daar ook een rol bijgespeeld hebben.”

Hoe gaat het nu met u?

“De knieën voelden en voelen heel stabiel aan en de buiging was na de operatie meteen meer dan 90 graden. (ondanks het verband). Bij de controle 6 weken na de operatie mocht ik van Dr Pijnenburg (de chirurg ) voorzichtig het skiën weer proberen op de blauwe pisten. 😊  Klik hier voor de video: de heer Preeker op de ski’s

Na 4 weken heb ik wandelingen gemaakt van ongeveer 1,5 kilometer. Helaas gaat dat nu niet meer omdat mijn linker heup ook teveel versleten blijkt. Binnenkort ga ik me melden om deze ook te laten vervangen. Uiteraard na het ski seizoen, want dat gaat volgens mij nog wel!”

Conformis na ruim 2 jaar

“Nadat ik mijn tweede nieuwe heup gekregen heb (wat door een bacteriële infectie een beetje tegen zat) is alles uiteindelijk op zijn “pootjes” terecht gekomen.

Na twee jaar kan ik alles weer, heb ik geen pijn en ook bijna geen beperking. Ik kan op mijn knieën zitten en kruipen, maar alleen op een zachte ondergrond (gras of sneeuw). Op een harde ondergrond is de knie gevoelig en niet prettig. Wat echt beter is geworden, dat komt (waarschijnlijk) door de huidige nieuwe stand van mijn voeten, is dat ik geen rugklachten meer heb na een wandeling.  Volgende week ga ik weer skiën en ik neem aan dat dit net als vorig jaar weer probleemloos gaat”.

Pieter Preeker

“Een paar uur na de operatie liep ik (met krukken) op mijn benen met de nieuwe knieën door mijn kamer!”
  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!