Ervaring Dhr. G. van der Meij

Gjalt van der Meij (fysiotherapeut) koos vanwege zijn ervaringen met nabehandelingen van conservatieve Total-knee prothesen voor de  Conformis knieprothese. We vragen hem naar zijn ervaringen.

Wanneer kwam het moment dat u besloot om voor een knieprothese te kiezen?

“Toen ik steeds minder ver kon wandelen en de röntgenfoto bevestigde dat het niet meer zou herstellen was een knieprothese onvermijdelijk.”

Hoe kwam u tot de keuze voor de Conformis knie?

“De keuze voor Conformis kwam voort uit mijn beroepservaringen als fysiotherapeut, met nabehandelingen van conservatieve Total-knee prothesen.”

Wat is uw ervaring met het Acibadem?

“Ik heb goede ervaringen met het Acibadem in Amsterdam. Alle voorbereidende onderzoeken werden op één dag afgehandeld en het personeel was vriendelijk en deskundig.”

Hoe verliep de operatie?

“De operatie, waarbij ik een ruggenprik met een roesje kreeg, heb ik als niet belastend en als een goede keus ervaren. Ik heb het volste vertrouwen in de orthopeed en de Conformis knieprothese.”

Hoe gaat het nu met u?

“Na 8 weken is er goede vooruitgang. Ik loop nu zonder elleboogkrukken, fiets op de hometrainer en ik bouw weer spierkracht op. Ik hoop dit jaar weer lange fietstochten te kunnen maken en weer wandelingen van zo’n 10 a 15 km.”

Na negen maanden zijn mijn ervaringen met de Conformis knieprothese erg goed. Natuurlijk weet ik niet of het kiezen voor een standaard prothese hetzelfde resultaat opgeleverd zou hebben. Maatgevend voor mijn keuze bij deze prothese was (als fysiotherapeut) de bekende complexiteit van het kniegewricht en de matige tevredenheid-score bij de meeste standaard knieprothesen. Ik ben 72 jaar en fiets weer met gemak 65 km op een gewone sportfiets, wandel 15 km of meer en ervaar geen enkele belemmering meer. Kortom een gelukkig mens.”

.

“Ik hoop dit jaar weer lange fietstochten te kunnen maken en weer wandelingen van zo’n 10 à 15 km”
  • 100% uw anatomische pasvorm

  • 95% patiënttevredenheid

  • Tot 50% minder botverlies

  • Altijd een stabiele knie
  • Voelt natuurlijk als normale knie
  • Sneller herstel na operatie
Interesse of meer info? Klik hier!